Гинес официално призна и вписа рекорда на 24-годишният  Теодор Цветков

...
Гинес официално призна и вписа рекорда на 24-годишният  Теодор Цветков
Коментари Харесай

Рекорд на русенец за плуване с една ръка влезе в Книгата на Гинес

Гинес публично призна и вписа върха на 24-годишният  Теодор Цветков за плуване с една ръка. Постижението на младия българин, прието от Гинес е за най-бързо преплуване на 10 км в езеро с една ръка за време 5 часа и 13 минути.

24-годишният русенец сложи върха предишния юни като го обвърза с персонална благотворителна акция. Тогава той преплува със завързана към тялото му дясна ръке езерото " Липник ", а събраните средства подари на фондация " Александър Русев ". Рекордът му е офицално записан в Книгата на Гинес в този момент.

" Бях контузен по време на слагането на върха, само че съумях да преплувам тези 10 километра с една ръка. Това беше най-трудното, тъй като изпитвах болежка в ръката, беше и студено ", описа младят мъж пред Българска национална телевизия.

Целта на Теодор е да бъдат събрани задоволително пари за построяването на водно-рехабилитационен център за деца с двигателни увреждания. На нея той посвети и идната си благотворителна идея, при която плува със завързани крайници в закрит басейн. Това се случи през декември 2018 година когато той преплува в басейна на спортното учебно заведение в Русе 50 км за 16 часа единствено с ръце. Тази година от 31 май до 22 юни при следващата си благотворителна самодейност той преплува 30 езера в страната в поддръжка на фондация " Нана Гладуиш - една от 8 ".

" Търся си треньор, желая да се състезавам в плувни маратони, живот и здраве. Според мен, имам волята и желанието да стигна до олимпиада. Даже, уверен съм, че мога да стана и олимпийски първенец ", сподели още плувецът.

В момента Теодор се състезава в русенския състезателен клуб за ветерани " Ирис ", само че в близко бъдеще се надява някой от приетите и авторитетни у нас или в чужбина тимове да се заеме с подготовката му.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР